صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 10 من 20

الموضوع: طرق عمل الكشرى

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته حصــ ▒░◄طـــــرق عمـــــل الكشـــــــــــــــرى"بالصـــــور خطوة بخطوة"►░▒ ــريا جوعاان وماطرى على بالي الا كشري امكن من زود الاعضاء المصراويه اللي بالمنتدى

  1. #1
    (>>((( عضو أساسي )))<<) الصورة الرمزية جروح عاشق
    تاريخ التسجيل
    Dec 2010
    المشاركات
    5,891
    معدل تقييم المستوى
    37

    افتراضي طرق عمل الكشرى

    الكشري, عمل الكشري, طرق عمل الكشرى

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

    حصــ ▒░◄طـــــرق عمـــــل الكشـــــــــــــــرى"بالصـــــور خطوة بخطوة"►░▒ ــريا

    جوعاان وماطرى على بالي الا كشري

    امكن من زود الاعضاء المصراويه اللي بالمنتدى
    الكشرى smile.png



    بس محد فيهم عزمنا على طبق كشري الكشرى patch_sal.gif



    ..............


    طريقة عمل الكشري علي طريقة الشيف أسامة

    الكشرى cont_4_76_1.jpg



    الكشري علي طريقة الشيف أسامة

    إذا لم يسعدك الحظ في تذوق الكشري أو سمعت عنه فقط في الأفلام أو كان أقرب ماقمت بعمله هو طبق المجدرة المشابه له،
    فالكشري هو طبقي المفضل، ولشدة حبي لهأهدتني والدتي هذه الوصفة اللذيذة.

    المقادير:
    1- للصلصة
    2 فص ثوم مفروم
    2 ملعقة كبيرة زيت نباتي
    2/1 1 كوب عصير طماطم طازج
    4/1 ملعقة صغيرة شطة
    1 ملعقة كبيرة خل
    ملح وفلفل

    2-للكشري:
    2كوب أرز مصري
    1 كوب عدس بجبة (عدس بني)
    4 كوب ماء
    2/1 كيلو مكرونة صغيرة
    ملح وفلفل
    2 بصل متوسط الحجم مقطع شرائح
    4 ملعقة كبيرةزيت نباتي
    2/1 1 كوب صلصة طماطم للكشري

    الطريقة:
    1- للصلصة
    - يُسخن الزيت على نار متوسطة ثم يضاف إليه الثومويقلَّب قليلاً لمدة دقيقتين.
    - تُضاف صلصة الطماطم وتتبل بالملح والفلفل والشطةحتى تبدأ في الغليان ثم تخفض الحرارة إلى هادئة وتترك لمدة حوالي 10 دقائق.
    - يُضاف الخل وتترك لمدة 5 دقائق أخرى ثم تحفظ الصلصة جانباً لتقدم مع الكشري.

    عند استخدام صلصة سميكة إلى حد ما، يمكن إضافة الماء لتخفيفها مع مراعاة التقليبجيداً حتى تندمج وتذوب تماماً في الماء.


    2- للكشري:
    - يُغسل العدس ويصفى ويحفظ جانباً.
    - يُوضع الزيت على نارمتوسطة ثم يوضع البصل ويقلب حتى يصبح لونه بني فاتح.
    - يُرفع البصل من الزيتويوضع فوق قطعة قماش لامتصاص أي زيت زائد.
    - يوضع العدس في نفس الإناء ويقلَّبويغطى بالماء ويتبل بالملح والفلفل، وتخفض درجة الحرارة ويترك لمدة 25 دقيقة إلى أنيبدأ في النضج.
    - يُضاف الأرز المغسول ويقلَّب مع العدس ويتبل.
    - يَترك علىنار هادئة حتى ينضج تماماً مع إضافة ماء إذا تطلب الأمر.
    - في نفس الأثناء تسلقالمكرونة وتصفى وتترك جانباً.

    عند التقديم يوضع الأرز والعدس ثم قليل من المكرونة ويزَّين بصلصة الطماطموالبصل المحمر، ويمكن تقديمه مع سلطة من الطماطم والحمص.

    هناك طبق الجدرة والمدردرة اللذان يشبها الكشري إلا أن في حالة المدردرة يطحنالعدس في الخلاط في الماء المسلوق به ويطهى فيه الأرز



    الكشرى كشري 7.jpg








    طربفة عمل الاكله الشعبية الأولى فى مصر الكشري بالصلصه والدقة



    الكشرى ظƒط´ط±%D
    الاكله الشعبية الأولى فى مصر الكشري بالصلصه والدقة من مطبخ نور الهدى



    الكشرى 1كشري.jpg
    السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
    عملت أمبارح كشري وده طبعا أشهر أكله شعبيه في مصر ويأتي فى مقدمهالأكلات الشعبية وبتتفنن المطاعم المصرية فى تقديمه وطبعا اغلب الأخوات يعرفوايعملوه
    لكن النهارده جيبا لكم نفس طريقه مطعم أبوطارق اللي فى وسط البلد
    أكيد اغلب المصريات يعرفوهودي طريقته قالتلى عليها جارتي وهى أخت صاحب المحل
    ويمكن تتشابه ألطريقه مع طريقتكم
    تعالوانشوف
    أولا مقاديرالكشري
    2 كوب أرز مصري
    1 كوب عدس اسمر (أبو جبه )
    كوب مكرونهصغيره واسباجيتى
    كوب شعيريه
    نصف كوب حمص
    1 كوب زيتذره
    3 حبه بصل مقطعه جوانح
    مقادير الصلصه
    عصير أربع حبات طماطم معصوره ومصفاة
    2 ملعقة كبيره معجون الطماطم
    3 فصوص ثوممفروم
    بصله مقطعه مكعبات صغيرهجدا
    كمون
    ملعقةخل(مهم جدا )
    مقاديرألدقه
    كوب ماء
    ملعقة طعام كبيره ثوم مفروم
    ملعقهكمون
    ربع كوب عصير ليمون
    ملعقه خل
    ملح
    ألطريقه





    بداية نأخذ البصل المقطع جوانح ونضع عليه نصف ملعقه ملح ونقلبونتركه عشر
    دقائق

    نشطفه بالماء حتى نتخلص من الملح ونضعه فى حله الطبخ و بها كوبالزيت ونحمره
    (فكره وضع الملح حتى تكون التقليةمقرمشه


    الكشرى كشري 3.jpg


    نخرجه على ورق المطبخ ونتركه جانبا

    الكشرى كشري 4.jpg



    وفى نفس الزيت نقوم بتحمير الشعيريه


    الكشرى كشري 5.jpg

    وبعد التحمير نخرجها أيضا على ورق المطبخ ونتركهاجانبا




    وفى نفس الزيت نضيف حوالي 2 كوب ماء وملعقة كبيره كمون ونتركه يغلىونضيف العدس
    بعد تنقيته وغسلهجيدا
    شوفوه اخواتى
    إناطريقتي بغلق الحلة بإحكام واتركه يغلى ربع ساعة واطفي النار تماما واتركه ربع ساعةأخرى بدون ما افتح عليه
    وبعدها افتح عليه بيكون نضجنصف نضوج فقط لأنه سيكمل نضجه مع الأرز



    وفى هذا الوقت وإثناء عمل العدس نسلق المكرونه



    ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعقه زيت ونتركها جانبا
    وهنا يكون العدس نضج نصف نضوج نضيف الأرز والشعرية ونقلب

    نقوم بوضع الملح ونتذوق على حسب الرغبة


    ولو المقدار يحتاج للماء نضيف ولو الماء كثير عليه يبقى نتخلص من بعضالماءونترك الحلة عالنار إلى إن ينضج الارز

    نقوم بعمل الصلصه
    نحمصألبصله المكعبات فى الزيت مع الثوم المفروم وعندما يتحولوا للونالذهبي

    الكشرى كشري 14.jpg

    نضيف عصير الطماطم ومعجون الطماطم
    ونتركه يغلى وبعدها نضيف الملح والكمون والخل اللي بيعطى طعم مميزللصلصه



    طريقة عمل ألدقه
    نضع فى طبق الثومالمفروم


    الكشرى كشري 16.jpg

    ونضيف الماء والخل والكمون وعصير الليمون والملح وفى ناس بتضيففلفل اخضر حامى ده اختياري
    ونقلب

    ناقص النتيجة ) مالقى الصورة ) عشان مايجوع اكثر

    اترك ردا لا تاكل\يــ وترووح الكشرى patch_joi.gif



    المواضيع المتشابهه:


  2. #2
    (>>((( عضو أساسي )))<<) الصورة الرمزية طيف الحرمان
    تاريخ التسجيل
    Jan 2011
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    7,879
    معدل تقييم المستوى
    36

    افتراضي رد: ▒░◄طـــــرق عمـــــل الكشـــــــــــــــرى"

    ههههههههههههه
    تسلم أيديك
    ياشيف جروح
    طلعت هائل
    فى عمل الكشرى
    أبعتلى دليفيرى
    لوسمحت
    وزودت الصلصه والشطه


  3. #3
    (>>((( عضو أساسي )))<<) الصورة الرمزية جروح عاشق
    تاريخ التسجيل
    Dec 2010
    المشاركات
    5,891
    معدل تقييم المستوى
    37

    افتراضي رد: ▒░◄طـــــرق عمـــــل الكشـــــــــــــــرى"

    ههههههههههههه

    ايه منتظر طلتك ياستي

    تضيفي البهارات عليها

    اتاريك معتمده على الدلفري هااه

    ماعليه خدي خبره مني ههههههههههههه ببلاش \ عن الدلفري


  4. #4
    (>>((( عضو أساسي )))<<) الصورة الرمزية طيف الحرمان
    تاريخ التسجيل
    Jan 2011
    الدولة
    مصر
    المشاركات
    7,879
    معدل تقييم المستوى
    36

    افتراضي رد: ▒░◄طـــــرق عمـــــل الكشـــــــــــــــرى"

    هههههههههههههههه
    علمنى بقى ياخبره
    عن الدليفيرى


  5. #5
    (>>((( عضو أساسي )))<<) الصورة الرمزية همسة مشاعر
    تاريخ التسجيل
    Nov 2010
    الدولة
    مصر .. السويس
    المشاركات
    6,629
    معدل تقييم المستوى
    42

    افتراضي رد: ▒░◄طـــــرق عمـــــل الكشـــــــــــــــرى"

    ماااااااااااااااااشاء الله عليك يا جروح

    وصفتك روعه واكتر من روعه


    والكشري من احلى اكلاتنا المصريه


    ((( نفس طريقه مطعم أبوطارق اللي فى وسط البلد)))

    دى نفس طريقتى انا لما اعمل الكشرى

    وممكن كمان اضافه صغيره وهى الفلفل

    الاخضر اللى مش حراق ( البارد )

    يقطع شرائح رفيعه جدا" مثل البصل ويقلى

    ايضا" دى اضافه من عندى انا مجرباها شخصيا"



  6. #6
    (>>((( عضو أساسي )))<<) الصورة الرمزية نسمة الصباح
    تاريخ التسجيل
    Jun 2010
    الدولة
    جمهوريه مصر العربيه
    المشاركات
    5,022
    معدل تقييم المستوى
    44

    افتراضي رد: ▒░◄طـــــرق عمـــــل الكشـــــــــــــــرى"

    تسلم ايدك
    جروح عاشق
    جميله الطريقه
    وجميل الكشرى
    وجميله اضافتك اميره
    والاجمل
    لما ناااااكل


  7. #7
    (>>((( عضو أساسي )))<<) الصورة الرمزية همسة مشاعر
    تاريخ التسجيل
    Nov 2010
    الدولة
    مصر .. السويس
    المشاركات
    6,629
    معدل تقييم المستوى
    42

    افتراضي رد: ▒░◄طـــــرق عمـــــل الكشـــــــــــــــرى"

    انتى بس تعالى السويس

    يا نوجه وانا اكلك

    احلى طبق كشرى عامايل

    ايديا وحياة عنيا

    وكمان بتحويجة التوابل الخاصه بيا

    لانى بحب انزل للعطار واشترى

    توابل البيت بنفسي

    وامزجها على راحتى خلطه سريه


    وااااااااااااااااو اوعى وشك والتوابل



  8. #8
    >>((( عضو سوبر )))<< الصورة الرمزية زينة المهاء
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    K U W A i T
    المشاركات
    4,201
    معدل تقييم المستوى
    35

    افتراضي رد: ▒░◄طـــــرق عمـــــل الكشـــــــــــــــرى"

    ايه ده يا عاااشق

    طبخه عجييييه

    دايم اسمع عن هالاكله المشهوره بمصر

    بس ولا مره ذقتها / شرايكم فيها اجربها ؟؟

    تسلم ايدك ع الوصفه الرآآئعه

    عوووواافي على قلوبكم

    اميره الحروف بييكم بالسويس بذوق من ايدج ههههههههه

    دمت بووووووود


  9. #9
    (>>((( عضو أساسي )))<<) الصورة الرمزية همسة مشاعر
    تاريخ التسجيل
    Nov 2010
    الدولة
    مصر .. السويس
    المشاركات
    6,629
    معدل تقييم المستوى
    42

    افتراضي رد: ▒░◄طـــــرق عمـــــل الكشـــــــــــــــرى"

    ياااااااا نهار ابيض وزى الفل

    انتى تنورى يا زين المها

    وتشرفى السويس كلها

    جربى الكشرى وادعى لجروح عاشق

    ولو حبيتى تعرفى اى اكله

    مصريه ابعتيلى وانا تحت امرك



  10. #10
    >>((( عضو سوبر )))<< الصورة الرمزية زينة المهاء
    تاريخ التسجيل
    Jan 2010
    الدولة
    K U W A i T
    المشاركات
    4,201
    معدل تقييم المستوى
    35

    افتراضي رد: ▒░◄طـــــرق عمـــــل الكشـــــــــــــــرى"

    تسلمين يا اموووره

    كله من ذووقج

    والنور نورج يا غلآآآ

    ان شاء لله بذوقها

    يعطيكم العافيه




صفحة 1 من 2 12 الأخيرةالأخيرة

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108